En blogg om resor och upplevelser

Bloggen startade jag 2013 när jag gjorde en resa runt jorden på 80 dagar. Därefter har jag fortsatt att hålla igång och uppdatera denna varje gång jag gör en ny resa. fiasresaruntjorden.blogg.se

Topp 5 Hawaii!

Publicerad 2016-05-28 16:12:49 i Hawaii, Kauai, The big Island, USA,

Under min tid här på Hawaii hann jag med att besöka 4 öar, Maui, The Big Island, Kauai och Oahu.

Öarna har en del olikheter mellan sig men Oahu är utan tvekan "storstads"- stan medan Maui, The Big Island och Kauai bara har små städer eller byar som man bor och kör igenom. Dessa är väldigt mysiga och väldigt lugna jämfört med Oahu så allt handlar om vad man är ute efter och vill ha. 

Skulle jag göra en rankning över Öarna så hade jag den sett ut såhär:
1. Kauai
2. Oahu
3.  The Big Island 
4. Maui

Kauai var en ö som berörde mig väldigt mycket men sin helt otroliga natur och grönska. Det stack ut mer än vad The Big Island och Maui gjorde på något sätt. Här fanns sådana otroliga vyer helt enkel. Stränderna var också fina även om jag kanske tycker Wakiki Beach nog hade den finaste och bästa stranden av alla jag besökt.

Oahu är där man får uppleva storstaden och för mig som gillar håll-i-gång och bara ha möjligheten att shoppa till 12 på natten är underbart. Så för min del fullkomligt älskade jag att komma hit efter att ha varit på de andra tre öarna som är väldigt lugna och tysta. Här finns fina stränder och ganska bra shoppingutbud och en mängd resturanger att välja mellan.

The Big Island har också en fantastisk natur och här kan man även se en aktiv vulkan. Big Island är en trevlig och fin ö och jag skulle absolut kunna tänka mig att åka tillbaka men de 3 nätterna jag var här räckte för mig, jag hann med att se det mesta på denna tid.

Till sist har vi Maui, ön för alla surfare och andra vattenentusiaster. Jag vet inte varför Maui inte fall mig i smaken, kanske för att jag upplevde att folk bara lever för att surfa här, kanske för att jag trodde det skulle vara mer "storstad" över det. Eller för att vägarna där var helt otroligt dåliga samt små och kringlig. Jag vet inte riktigt men jag kommer troligen inte att åka tillbaka till Maui.



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela