En blogg om resor och upplevelser

Bloggen startade jag 2013 när jag gjorde en resa runt jorden på 80 dagar. Därefter har jag fortsatt att hålla igång och uppdatera denna varje gång jag gör en ny resa. fiasresaruntjorden.blogg.se

Mat och husrum

Publicerad 2018-12-31 06:11:25 i Boende, Hong Kong,

Jag har fått lite förfrågningar om hur jag bor och äter när jag är ute och reser.
 
Just när jag är ute och reser är detta inget jag har som en stor prioritering eller vill lägga mycket pengar på och anledningen är att jag knappt är på rummet mer än när jag sover och äta själv är oerhört tråkigt. Detta är, egentligen, också det enda jag ser som negativt med att resa själv.
 
Hur som helst, när jag väljer boende tittar jag mycket på läget. Jag vill i 9/10 fall bo så centralt kan kan och med bra transportförbindelser för det underlätta så för mig när jag är ute om dagarna. Jag vill också gärna bo i ett lugnt område om det är möjligt och bor jag på hostels så strävar jag efter att ha ett rum med så få bäddar som möjligt. Dels brukar det vara lugnare men dels är det lättare att lära känna folk.
 
Bor man dels lite enklare så brukar det finnas kylskåp där man kan förvara och laga sin mat vilket är ett praktiskt sätt att hålla budgeten nere. För att inte någon ska ta ens mat är det vanligt att det finns sådana här etiketter som man sätter på sin mat.
 
Vad gäller detta boendet i Hong Kong så är det fräscht, modernt och det finns tom varmvatten i duschen. I detta rummet finns det totalt 3 sängar och vi har även ett eget badrum och ett litet kylskåp. Absolut ett av dom bättre hostels jag bott på. Nedanför kommer lite bilder.
 
 
Och såhär ser det ut i kök och de gemensamma utrymmena.
 
 
Så nu har ni fått er en liten bild om hur det kan vara att bo på ett hostel i Hong Kong😊

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela