En blogg om resor och upplevelser

Bloggen startade jag 2013 när jag gjorde en resa runt jorden på 80 dagar. Därefter har jag fortsatt att hålla igång och uppdatera denna varje gång jag gör en ny resa. fiasresaruntjorden.blogg.se

Hong Kong

Publicerad 2018-12-28 15:45:00 i Allmänt,

Hej!!
Då var det dags att öppna upp bloggen igen och skriva några rader. Denna gång kommer det bli en mini semester där jag ska hinna med och besöka Hong Kong, Kuala Lumpur, Langkawi, Singapore och avsluta med Thailand.
 
Igår anlände jag till Hong Kong efter några timmars flygresa där jag fick mellanlanda i Doha för att komma hit.
 
Trots att jag anlände till boendet på Hong Kong ön runt 18.00-tiden så fick jag mött upp med Ling och tillsammans hann vi ta båten över till Kowloon och se skyskraporna kvällstid.
 
Idag började jag dagen med att promenera till (och tillbaka) till The Peak vilket var en brant promenad på ca 14 km. Enligt mig så var promenaden upp och ner inget märkvärdigt så  jag föreslår man tar buss eller liknande om man ska upp här. Utsikten var dock magisk så ett besök här är ett måste.
 
Jag var tillbaka på boendet vid 14.00 och bestämde mig då för att bege mig vidare till Kowloon och besöka Chi Lin Nunnery och Nan Lian Garden. Det ena är ett tempel och trädgård som är i stil med tang dynastins era. Ett väl värt besök om man har tid över.
 
Kvällen avslutades med att jag åkte tillbaka till Victoria harbour för att se ljusshowen som spelas här varje kväll kl. 20.00. En trevlig show men kom i tid för det kommer vara massor på plats för att se den.
 
Nu ropar sängen på mig för nya äventyr väntar imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela