En blogg om resor och upplevelser

Bloggen startade jag 2013 när jag gjorde en resa runt jorden på 80 dagar. Därefter har jag fortsatt att hålla igång och uppdatera denna varje gång jag gör en ny resa. fiasresaruntjorden.blogg.se

Ngong Ping, Lantau Island

Publicerad 2018-12-30 15:10:22 i Asien, Hong Kong,

Idag hade jag bestämt mig för att åka till en annan ö, Lantau. Denna ö ligger inte långt härifrån och man kommer smidigt dit med MRT-tågen. Jag bor i södra delen på Hong Kong ön så tog det mig drygt en timme att komma till Lantau. 
 
Tian Tan Buddha eller Big Buddha är en 34 meter hög bronsstaty föreställande en sittande Buddha som står vid klostret Po Lin i höglandsområdet Ngong Ping på ön Lantau. Tian Tan Buddha är den största statyn av en sittande Buddha som står utomhus.
 
Jag hade inte köpt biljetter innan, vilket i efterhand var en dum idé för jag fick stå i kö i drygt två timmar (och utomhus) för att kunna ta mig dit via en linbana. Det ska gå att ta ett hiketrail dit men då det både var kallt och jag var osäker på avståndet gjorde jag inte det. 
 
Men! Trots den långa väntan får jag nog säga att det var värt den långa väntan för utsikten var fantastisk. Nedan kommer ett gäng bilder. 
 
 
 
 
Efter att gått hela vägen upp kom jag upp till detta.
 
När jag kom ner från trapporna passade jag även på att besöka klostret och gå runt wisdom path.
 
 
När jag kom tillbaka till "min" ö åkte jag och besökte Ikea och käka även där innan jag åkte hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela